- Note : Siden er under udarbejdelse.Fakla-check er undervejs.
© Copyright Kunstcentret Silkeborg Bad & Silkeborg Bunkermuseum
Kortet ovenfor viser veje, bygninger, stiforløb, parkområde, skov og enkelte bunkers i området omkring Kunstcenter Silkeborg, som det ser ud idag. Dvs. området omkring den tidligere kuranstalt Silkeborg Bad.
Hvilket også var området, hvor den centrale del af tyskernes stabshovedkvarter var placeret i perioden 1943-1945.
Kortet er udarbejdet af og venligt udlånt af Kunstcentret Silkeborg Bad med tilføjelser foretaget af Silkeborg Bunkermuseum.
© Copyright Silkeborg Bunkermuseum
Sort = Bygning - Gul = Træbarak - Grå = Bunker *)
Kortet ovenfor viser bygninger, barakker, bunkers, veje, park og stier i det centrale område i parken ved og omkring Silkeborg Bad.
På kortet er både vist linieføringen for Gjessøvej - dvs. landevejen - i 1944 og idag.
Kortet kan fås u.beregning i fuld størrelse og for hele dét område, som tyskernes stabshovedkvarter omfattede, ved henvendelse og besøg i Bunkermuseets åbningstid.
Kortet er udarbejdet af Silkeborg Bunkermuseum. Kortet er udarbejdet på grundlag af 3 originale kortkilder. Læs mere herom i bogen ´Bunkerne på Silkeborg Bad´.
*) Ikke alle bunkers er synlige eller tilgængelige idag. Oversigt over status for samtlige bunkers på området ved og omkring Silkeborg Bad kan findes på nedenstående kort, som er ophængt i bunkermuseet. Eller i bogen ´Bunkerne på Silkeborg´ som sælges i Bunkermuseets åbningstid.
© Copyright Silkeborg Bunkermuseum
Sort = Bunker *) - Rød = Bunkermuseet - Grå = Bygning
- Gul = Træbarak, opført i fbm. det tyske stabshovedkvarter
- Brun = Træbarak, opført i fbm. den tyske flygtningelejr
Kortet ovenfor viser størstedelen af det tyske stabshovedkvarter på Silkeborg Bad og området omkring Silkeborg Bad.
Nederst på kortet ses tv. og i midten et luftfoto hhv. indtegningen på kortet af den barakby, som blev bygget til de tyske flygtninge, efter den tyske stab havde forladt Silkeborg Bad efter kapitulationen i 1945.
På kortet er vist linieføringen for Gjessøvej, dvs. landevejen, som den var i 1944.
Kortet er udarbejdet af Silkeborg Bunkermuseum. Kortet er udarbejdet på grundlag af 3 originale kortkilder. Læs mere herom i bogen ´Bunkerne på Silkeborg Bad´.
Kortet kan ses i fuld størrelse i Bunkermuseet eller i bogen ´Bunkerne på Silkeborg Bad´. Bogen sælges i museets åbningstid.
I Bunkermuseet finder du en komprimeret og tæt udstilling med effekter, uniformer og udrustning fra tiden om det tyske militære hovedkvarter i Danmark under besættelsen.
*) Ikke alle bunkers er synlige eller tilgængelige idag. Oversigt over status for samtlige bunkers på området ved og omkring Silkeborg Bad kan findes på ovenstående kort i bunkermuseet. Eller i bogen ´Bunkerne på Silkeborg´ som sælges i Bunkermuseets åbningstid.
Sort/hvid-gengivelsen af kortet ovenfor viser bygninger, barakker, veje, park og stiforløb i det centrale område i parken ved og omkring Silkeborg Bad.
Kortet er en håndtegnet illustration af området ved Silkeborg Bad. Kortet er tegnet af underofficer Bisping, der var en del af stabskompagniet på Silkeborg Bad.
Af oversigtstegningen fremgår det, at Bisping behændigt har undladt bunkerne og andre militære installationer, der ikke måtte komme til fjendens kendskab.
Kortet formodes at være udarbejdet tidligt i 1944. På kortet er vist linieføringen for Gjessøvej - dvs. landevejen - som den var i 1944.
Kortet er gengivet i farver i bogen ´Bunkerne på Silkeborg Bad´, ligesom dele af ovenstående tekst og fakta-informationer stammer fra bogen ´Bunkerne på Silkeborg Bad´.
Kortet herunder viser ...
På kortet er vist ...
Kortet er fra bogen ...
Gjessøvej 42C
Silkeborg Bad
8600 Silkeborg
E-Mail:: museum@bumus.dk
CVR 34775338
Følg os på Facebook :
Følg os på Instagram :
Følg os på YouTube :
Copyright © Bumus | Web: DS