OM BUNKERMUSEET

Vi arbejder primært med at  formidle historien om staben på Silkeborg Bad i 1943-45, samt flygtningeperioden med de tyske flygtninge fra 1945-47 - med den viden vi har i dag.
Facitlisten er ikke til stede endnu og det er faktisk det der driver os mest. Vi finder hele tiden nye brudstykker, der kan kaste lys over historien.
Vi mødes ofte i Søvilla, dels på vores faste månedlige møder og i individuelle arbejds- og interessegrupper.


Guider & Museumsværter
Vi har mange opgaver bl.a. med driften af Bunkermuseet og talrige guidede ture året igennem. 
Den drives af en gruppe af guider og museumsværter.
Har du evner som formidler og vært, så kan du også komme med på holdet. 


Aktive og passive medlemmer
Nogle er aktive og andre passive. Begge dele er fint.
Husk på at et medlemskab giver fri adgang til museet og alle vores events, så det kan betale sig. 
Har du overskud og lyst til at fordybe dig i historien, være formidler, museumsvært, eller bare på et af de mange hold med registrering af vores ting, kulissebyggeri, oprydning og vedligeholdelse af vores facilliteter så tager vi også godt imod dig.

Udvikling og formidling
,VI befinder os i en markant udvikling, hvor formidling af vores historie er det vigtigste. Vi holder stædigt fast i den personlige fortælling overfor mindre grupper Her er der plads til den intensive oplevelse, hvor gæsterne også kan få svar på spørgsmål og dele deres historie med relation til besættelsestiden med guider og museumsværter.

I stort set alle familier er der en historie med reference til 1940-45, som efterkommere aldrig har fået fuldt belyst. Disse overleveringer hjælper vi med at "rette ud" og dele vores viden om, hvordan tingene hang sammen. 

Events som  Bunker dage & Bunker by Night
Det er den ultimative museumsoplevelse at besøge vores events. Vi har udfordringer med plads til biler og mennesker og ikke mindst hænder og ressourcer til planlægning og afvikling af BBN.
Bunker dage vender tilbage i 2023. Hold øje med det på de sociale medier.
 

Hverdagsliv under besættelsen
 Nogle medlemmer elsker denne aktivitet under vores events. De shopper meget i Vintagebutikker og går langt for at finde de klæder der kan give os en snert af 40'erne og besættelsestiden. Hatte, kjoler, sko og tasker m.m.
Under vores events følger vi datidens etikette og byder damerne på en gåtur arm i arm, mændene letter på hatten, soldaterne strammer sig op i retstilling. Altsammen skaber det en særlig stemning fra en fjern tid, hvor der var en anderledes respekt mellem kønnene end det vi oplever i dag. Det har vi det sjovt med. Så Bunkermuseet er ikke kun for mænd der interesserer sig for 2. verdenskrig, uniformer og våben.