Film-Video

FILM & VIDEO

Udsendelse om Bunkermuseet i Silkeborg

TV2 Østjylland - Forår 2013. Medvirkende er Martin Holm, Dan Mouritzsen, Karsten Eg Og kim Andersen fra Silkeborg Bunkermuseum.

Udsendelse om bogen "Bunkerne på Silkeborg Bad - TV2 Østjylland forår 2013. Medvirkende i studiet er Kurt Stigaard og Martin Holm, forfattere til bogen fra Bunkermuseet i Silkeborg. Desuden medvirker Martin Lassen og andre medlemmer fra Bunkermuseet.

Udsendelse om åbningen af Bunker Annette på Silkeborg Bad - TV2 påske lørdag 2009. Medvirkende er Arne Vinther, Martin Holm m.fl. fra Bunkermuseet i Silkeborg.

Udsendelse  1 om Rommels inspektion i Danmark í december 1943. - Tv2 Midtvest. Medvirkende er Kurt Stigaard og Oluf Eriksen fra Bunkermuseet i SIlkeborg.

2015..

Udsendelse  2 om Rommels inspektion i Danmark í december 1943. - Tv2 Midtvest. Medvirkende er Kurt Stigaard og Oluf Eriksen fra Bunkermuseet i SIlkeborg.

2015..

Udsendelse med tema "9 april"  - TV2 Midtvest 2014

Medvirkende er Oluf Eriksen og Kurt Stigaard fra Bunkermuseet i Silkeborg.

Udsendelse  3 om Rommels inspektion i Danmark í december 1943. - Tv2 Midtvest. Medvirkende er Kurt Stigaard og Oluf Eriksen fra Bunkermuseet i SIlkeborg.

2015..

Udsendelse  4 om Rommels inspektion i Danmark í december 1943. - Tv2 Midtvest. Medvirkende er Kurt Stigaard og Oluf Eriksen fra Bunkermuseet i SIlkeborg.

2015..

En hurtigt klippet film om Bunker by Night fra 2010 af Henry Nielsen. Dette var Bunkermuseets 4. event i rækken af BBN.

Bunkermuseet har fået denne fine Junker motor med generator fra en tysk bunker i Aalborg. Motoren er magen til, der har stået i en af vore bunkere. Nu skal den på plads der. Inden den blev flyttet fra Aalborg testede to af vores medlemmer maskinen.

På mission for føreren i Jylland. En dokumentar af DR2 der følger i sporene på Adolf Hitlers hoffotograf Walther Frentz, da han i 1943 rejste rundt i Danmark. Ruten gik forbi Silkeborg. Se med her hvor Bunkermuseet deltager i udsendelsen.

Efter befrielsen i maj 1945 forbliver den tyske militære stab på Silkeborg Bad for at koordinere de tyske soldaters hjemmarch til Tyskland. Danmark skulle rømmes i god ro og orden efter ordre fra Englænderne "SHAEF Mission to Denmark". Efter et par uger var rømningen så langt fremme, at en stor del af Staben kunne afgå fra Silkeborg Bad i biler, busser og lastbiler til et nyt opsamlingssted i Nordtyskland. Filmen her er optaget i Kruså ved grænsen og viser kolonnen da de modtages af grænsevagterne bestående af englænderne og den danske brigade. Tyskerne havde papirene i orden, men var tydeligt nervøse da de blev kontrolleret ved grænsen. Filmen er tilvejebragt af TV2Midtvest som fandt denne "Glemte Filmstrimmel" hos en borger på Mors. Bunkermuseet på Silkeborg Bad er dybt taknemmelige for denne stump af historien, 
Et af vores medlemmer har købt og gennemrestaureret denne Opel til en tro kopi af de mange biler der optræder på filmen. Bilen kan opleves ved Bunkermuseet ved særlige lejligheder.